ophaaldienstVoor welke doeleinden zijn autosloperijen nu eigenlijk inzetbaar? De wereld van ‘de autosloperij’ reikt verder dan uitsluitend het slopen van oude auto’s. Binnen de gemeente Rotterdam huizen diverse autosloperijen, maar de meest bekende zijn toch wel de autosloperijen in de Alexander-Polder en die in Ommoord, namelijk:

  • Sloperij W. Lubbers in de Alexander-Polder: kenmerkt zich door opslag van oude auto’s, het slopen van oude auto’s en het verkopen van onderdelen. Is reeds vele jaren gevestigd aan de Hoofdweg in Rotterdam.
  • Autosloop Automotoshow in Rotterdam-Ommoord: kenmerkt zich door uitsluitend inkoop van oude personenwagens, sloopauto’s, en bruikbare occasions vanaf 10 jaar of ouder. Diensten welke geboden worden zijn het ophalen tot aan de deur van de auto in kwestie en het afgeven van een vrijwaringsbewijs en geld voor de auto.
  • Sloperij de Populier: Eveneens gevestigd in de Alexander-Polder aan de Nikkelstraat: Kenmerkt zich door de opslag van sloopauto’s, koopt auto’s in en voert sloopwerkzaamheden uit. Daarnaast kan men hier terecht voor oude auto onderdelen.

Advies van de autosloperij003.jpg-nggid015-ngg0dyn-160x120x100-00f0w010c010r110f110r010t010

  • Autosloperijen kopen dus niet alleen oudere wagens in, u ontvangt van hen ook altijd een vrijwaringsbewijs indien u een sloopauto inlevert en daarnaast vaak een redelijke uitbetaling voor het voertuig.
  • Hebt u mankementen aan uw auto? Voordat u naar de dealer stapt doet u er verstandig aan eens één van de genoemde autosloperijen te bezoeken. Vaak zijn de benodigde onderdelen gewoon beschikbaar. Denk hierbij aan allerhande onderdelen, van wieldop tot motoronderdelen. Gebruikte onderdelen schelen aanzienlijk in prijs ten opzichte van de dealer. Zo kost een wieldop voor een Toyota Corolla circa 80 euro bij de dealer. Bezoekt u de autosloperij dan bent u circa 5 tot 10 euro kwijt.
  • Onderdelen zelf plaatsen: bent u niet bepaald technisch ingesteld, dan kunt u altijd aan een medewerker van de autosloperij assistentie vragen. In bepaalde gevallen kunnen kleine reparaties zelfs ter plekke voor u worden uitgevoerd.