laadpaal bedrijf

Laadpaal bedrijf

Waar vindt u een laadpaal bedrijf voor uw onderneming?

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. Dat betekent dus ook dat steeds meer van uw gasten, relaties en leveranciers al wel naar u toekomen in een elektrisch voertuig. Wat zou het dan fijn zijn als iedereen die uw bedrijf bezoekt zijn of haar auto bij u kan opladen aan de laadpaal bij uw bedrijf. Wat dat betreft, is het plaatsen van laadpalen zakelijk gezien een goede investering die zich op termijn zeker terugbetaalt. U leest hieronder hoe dat zit.

Laadpaal voor medewerkers en gasten plaatsten

Als u laadpalen neerzet bij uw onderneming, straalt u gastvrijheid uit voor zowel uw medewerkers als uw bezoekers. Elektrische rijders komen nu eenmaal makkelijk naar u toe als ze weten dat ze hun auto bij u kunnen opladen. Wie goed oplet, ziet dat het bij de grote bedrijven al mogelijk is. En wie de laadpaal op ‘openbaar’ zet, wordt automatisch ook aangemeld bij de meeste routeplanners en navigatiesystemen. U zet uw bedrijf dus letterlijk op de gps-kaart en zult beter gevonden worden. Dat noemen we winst!

Financieel de moeite waard

Een laadpaal bij uw kantoor is ook financieel zeer de moeite waard. Waarom? U hebt de mogelijkheid om het bezoekerstarief voor laden aan uw laadpaal in te stellen. Zo verdient u uw investering in een mum van tijd weer terug. In dat verband is ook een investering in zonnepanelen voor uw bedrijf de moeite waard. U krijgt voor de gratis opgewekte stroom die u aan klanten levert, dan vaak meer terug dan wanneer u het teruglevert aan het stroomnet.

Laadpaal verplicht?

Wist u overigens dat bij een aantal van meer dan 10 parkeerplaatsen bij een bedrijf een verplichting voor laadpalen kan komen? Nu geldt voor nieuwe of gerenoveerde bedrijven dat minimaal 10% van de parkeerplaatsen een laadpaal moet hebben. En vanaf 2025 geldt die verplichting voor elk bedrijf. Wees hier dus alvast op voorbereid!

Laadpalen, ook fiscaal aantrekkelijk

Laadpalen plaatsen is fiscaal zeer aantrekkelijk. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruikmaken van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Hiermee bepaalt u zelf wanneer en hoe snel u de investering in laadpalen afschrijft. Ook is er een voordelige Milieu-investeringsaftrek (MIA), waarmee u tot wel 36% van de investeringskosten kunt aftrekken van uw fiscale winst. Dat maakt een of meerdere laadpalen aanschaffen voor een bedrijf extra aantrekkelijk. Ons advies: vind zo snel mogelijk een goed laadpaal bedrijf dat u kan helpen met de plaatsing van uw nieuwe laadpalen. Vond u dit artikel de moeite waard? Geef uw reactie dan graag via ons contactformulier op de website.