Lees onze handige tips en trucs over het kopen van een motorhelm

Een motorhelm is verplicht  als je met een motor de weg op wilt. Daarnaast moet je logischerwijs ook in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs, maar dat spreekt voor zich. Je moet overigens aan meer verplichtingen voldoen! Je moet een speciale motorjas, motorbroek en motorhandschoenen kopen. En dan specifiek kleding die voorzien zijn van CE-gekeurde bescherming. Het liefste met CE-level 2 die de beste bescherming biedt. In onze blog focussen we ons op de helm. De keuze is reuze en wij snappen dan heel goed dat je wat hulp kunt gebruiken. Daarom geven we in onze blog een aantal handige tips en trucs!

Motorhelm in verschillende vormen! Van systeemhelm tot aan de jethelm

Je kunt uit verschillende soorten helmen kiezen en het spreekt voor zich dat de ene motorhelm de andere niet is. Er is allang niet meer een standaard model die je eventueel in een ander kleurtje kunt kopen. Je kunt tegenwoordig uit verschillende modellen kiezen en ieder model heeft zo zijn voor en nadeel. De keuze die je maakt is deels afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar het is ook afhankelijk van welk type motorrijder je bent.

Motorhelm kopen? Ga voor de integraalhelm 

De integraalhelm is de populairste motorhelm die je kunt kopen. Te danken aan hoe comfortabel de helm zit en de bescherming die de motorhelm kan bieden. Dus het is niet raar dat de meeste rijders de integraalhelm kopen. Het is ook de helm die het bekendst is, want het is een bolle helm met een vast kinstuk en een vizier. De integrale motorhelm is ook de sportieve maatstaf en de meeste motor- en autocoureurs rijden dan ook met dit type op het circuit.

De systeemhelm is bezig aan een opmars

De systeemhelm wordt steeds populairder en dat is te danken aan het feit dat je het kinstuk kunt openklappen. Soms willen motorrijders de wind voelen als ze even rustig aan het toeren zijn  terwijl je op hoge snelheid juist wel het kinstuk wilt gebruiken. Met deze helm hoef je dus niet meerdere exemplaren en onderweg te switchen. Let er dan wel op dat je een systeemhelm met een dubbele homologatie koopt. Dan ben je niet alleen optimaal beschermd, maar je loopt ook geen risico dat het kinstuk tijdens de rit gaat schuiven.

Recreatieve motorrijders kiezen voor de jethelm

Wil je tijdens je ritje de wind in het gezicht voelen, toch beschermd zijn en genieten van een optimale bescherming? Dan is de jethelm zonder twijfel de perfecte motorhelm voor jou! Het kinstuk ontbreekt op deze helm en daarom is de helm niet veilig als je op hoge snelheden gaat rijden. Vaak worden jethelmen gekocht door eigenaren van een chopper of een custom bike en wordt de helm gecombineerd met lederen motorkleding. De motorhelm komt ook het dichts in de buurt van het model van de klassieke helm en ze zijn nog altijd vreselijk modieus. Ze zijn minder veilig dan bijvoorbeeld systeem- of integraal helmen, maar dat is ook logisch. Een ander voordeel van de jethelm is dat deze helmen compact en licht in gewicht zijn.