Met een lease auto op vakantie gaan

Je staat er misschien niet bij stil als je rondrijdt met een geleasede auto, maar toch moet je aan bepaalde dingen denken als je op vakantie gaat zodat je in een ander land niet met de rug tegen de muur komt te staan. Een auto leasen en dan in het buitenland vertoeven kan in sommige gevallen voor netelige situaties zorgen. Verlies immers niet uit het oog dat de auto niet op je naam staat ingeschreven, maar wel op de naam van de leasemaatschappij. Hetzelfde geldt als je een ongeval zou krijgen. De politie wil immers weten wie de rechtmatige eigenaar is en wie dus aansprakelijk kan worden gesteld.

 Een machtiging buitenland aanvragen bij leasemaatschappij

Wanneer je op vakantie gaat dat niet tot één van de Schengenlanden behoort, doe je er immers goed aan om bij je leasemaatschappij een papier ‘machtiging buitenland’ aan te vragen. Met deze machtiging bewijs je dat je de toelating hebt om met de wagen te rijden. Wees er van bewust dat een auto leasen niet in alle landen zo bekend is als je wel zou vermoeden. Auto leasen kan bijvoorbeeld vooral problemen opleveren in Turkije en in diverse landen in Oost-Europa. Een kleine hint. In Marokko is een machtiging verplicht. Zie ook dat je gegevens van de leaseauto altijd in handbereik hebt.

 Waar zit het voordeel van auto leasen

Voor welke lease formule je kiest, hangt van de persoonlijke situatie af. Als je alles uit handen wil geven en geen beslommeringen rond je hoofd wil hebben, kies je best voor de meest uitgebreide optie. Uiteraard is dit ook de duurste optie bij auto leasen. Hoe dan ook, voor welke variant van auto leasen je ook kiest. Je doet er best aan om bij verschillende leasemaatschappijen offertes aan te vragen. Vooral de rekeningen in rente kunnen nogal verschillen van elkaar. Denk ook aan de fiscale bijtelling want de fiscus controleert meer en meer op het aantal gereden privé kilometers.