Taxivervoer als rolstoelgebruiker, het kan!

Als rolstoelgebruiker kan je ook gewoon vervoerd worden met een taxi. Er zijn namelijk taxi’s die speciaal zijn gemaakt zodat rolstoelgebruiker(s) vervoer kunnen worden. Erg handig! Wil jij meer weten over deze dienst? Lees dan snel verder! 

Veiligheid 

Veiligheid is uiteraard erg belangrijk. Zo ook bij rolstoelgebruikers. Rolstoelgebruikers mogen zich liggend of zittend laten vervoeren als het voertuig en de rolstoel hiervoor geschikt zijn. Hierbij is de veiligheid en stabiliteit erg belangrijk. Echter hoeft een passagier in een rolstoel geen gebruik te maken van de veiligheidsgordel die deel uitmaakt van het voertuig. Het is toegestaan om in plaats daarvan gebruik te maken van een veiligheidsgordel die vastgemaakt wordt aan het systeem waarmee de rolstoel aan de vloer van het voertuig is bevestigd. De chauffeur is verantwoordelijk voor het goed vastzetten van de rolstoel en het correct dragen van de veiligheidsgordel. Hier zal een taxichauffeur dan ook voor zorgen, zodat er een veilige rit gemaakt kan worden. 

Code VVR

Alle regels en afspraken rondom het vervoer van rolstoelen in taxi’s zijn vastgelegd in de Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittende (Code VVR). Het uitgangspunt hiervan is dat iedereen in een taxibus zo veilig mogelijk wordt vervoerd. De meest veilige manier om vervoerd te worden is de gewone stoel in een taxi. Dit wordt dan ook aangeraden om te doen, als dit mogelijk is. Indien dit niet mogelijk is moet de rolstoel voldoen aan de crashtest. 

De rolstoeltaxi voor jou 

Ben jij opzoek naar een rolstoeltaxi? Dan ben je bij Next Level Instituut & Mobiliteit aan het goede adres. Zij staan klaar voor jou in en rondom Rotterdam. Het is dan ook de rolstoeltaxi in Rotterdam. In al hun rolstoeltaxi’s zit een universeel vastzetsysteem. Hierdoor kan elke rolstoel vastgezet worden volgens de Code VVR.