header-003Testrit Seat Leon

Vandaag een testrit gemaakt met de nieuwe Seat Leon. Ik was al eerder wezen kijken naar deze zeer gaaf uitziende auto die als een van de weinigen in zijn klasse de stoere uitstraling heeft die ik zocht in mijn nieuwe auto zonder dat ik in zou moeten leveren op laadruimte of ruimte voor de passagiers. Voor mijn werk maak ik redelijk veel kilometers en om dan mijn collega’s achterin plaats te moeten laten nemen met nauwelijks beenruimte is natuurlijk geen optie. De dealer had voor mij een Seat Leon met een 1.2 liter TSI erin. Tijdens de rit bleek dat de auto zeer direct reageerde op elke stuur beweging maar door de goede wegligging was dit erg prettig. Kort bochtenwerk en ruim voldoende vermogen om snel weg te kunnen trekken. Door de TSI toch een zeer zuinig verbruik wat voor de baas dan weer zeer prettig word gevonden. Op de snelweg was te merken dat de 1.2 liter motor voor mijn rijstijl en hoeveelheid kilometers bij lange na niet voldoet maar toen de dealer begreep hoeveel kilometers ik voor werk en privé te samen zou gaan rijden gaf hij aan dat er ook de mogelijkheid was om een diesel 1.6 of 2.0 TDI aan te schaffen, dit zou alleen enkele weken wachten van mijn kant vragen. Het idee om op deze manier een nieuwe Seat Leon te kunnen rijden met een motor die helemaal past binnen mijn bereik is zeker het wachten waard. Door ook nog een FR uitrusting op de 2.0 TDI te laten zetten krijg ik echt een auto die voldoende comfort en rijplezier biedt en dat ook nog eens voor een zeer acceptabele prijs.