Vrachtwagen theorie halen: hier moet je opletten!

Je hebt je georiënteerd op wat je graag wilt gaan doen later en je hebt besloten dat vrijheid en de wijde omgeving ontdekken wel bij jou past. Een mooi bijpassend beroep is vrachtwagenchauffeur. Leuk! Je moet echter wel nog één belangrijk ding regelen: je vrachtwagenrijbewijs. Anders mag je natuurlijk niet zo’n grote wagen en zware wagen besturen. Lees snel verder om er achter te komen wat je allemaal moet weten over het halen van je vrachtwagenrijbewijs!

Rijbewijs

Voordat je überhaupt mag beginnen aan je vrachtwagentheorie- of lessen, dien je in het bezit te zijn van rijbewijs B. Hiermee mag je in een normale personenwagen rijden. Deze moet je dus eerst hebben. Als beroepschauffeur moet je ook code 95 halen. Dit is zo geregeld in Europese regelgeving.

Theorie

Natuurlijk moet je net zoals bij andere rijlessen een theorie halen. Er bestaan verschillende cursussen om je vrachtwagen theorie te halen maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. Kijk wat voor jou het makkelijkst is en wat het best bij jou past! Mocht je het zelf gaan doen, vraag dan snel en op tijd het examen aan. Zo voorkom je dat je lang moet wachten aangezien wachtrijen soms lang kunnen zijn. Ook is dit goed voor het inplannen van je studietijd: je kunt naar iets toewerken en gaat waarschijnlijk met meer enthousiasme en motivatie aan de slag.

Rijschool

Bij het uitzoeken van de geschikte rijschool is het belangrijk dat je je natuurlijk goed voelt bij de instructeur. Legt hij of zij alles rustig uit, wordt de tijd voor je genomen en hoe vaak kan je terecht? Dit zijn een aantal zaken waar je over na moet denken voordat je een beslissing neemt.