my tuk-trouwtuk 05Wat is een tuktuk

Ik denk niet dat iedereen meteen weet wat ik bedoel bij het woord tuktuk, ik kan me wel voorstellen dat je het al vaker hebt gehoord want het is wel een woord wat in het dagelijks leven wordt gebruikt alleen zijn er toch wat verwarringen over. In eerste instantie dacht ik bij een tuktuk aan dat koekje wat je in de supermarkt kan verkrijgen. Het is niet zo’n koekje wat je even tussendoor eet maar echt van die snoep koekjes die je ook bij de borrelnootjes op tafel zet. Jammer genoeg is dit het niet, deze tuktuk schrijf je namelijk met de letter c en hebben ook een verkleinwoordje erachter. Nee, een tuktuk is een soort van taxi in andere, wat armere, landen. Niet een taxi in de vorm van een auto maar een taxi in de vorm van een fiets met een ‘’hutje’’ of ‘’zitje’’ voor twee personen achterop waar iemand je dan van plaats naar plaats mee vervoert. Het voordeel van een tuktuk is dat het helemaal niet veel geld kost en ze staan op elke hoek van de straat. Een vakantie is toch vaak al een duur geintje en daarom is een tuktuk een goed alternatief in plaats van een dure taxi wat vaak al een heel behoorlijk starttarief heeft. Ik ben zelf nog nooit met een tuktuk geweest maar ik heb het wel heel vaak op tv gezien bij een documentaire of een ander reisprogramma want in dat soort landen komen.