Welke accessoires zijn handig voor het wassen van een auto?

accessoires auto

De auto met de hand wassen heeft veel voordelen tegenover de wasstraat of de wasbox. Je minimaliseert de kans op krassen, het is de grondigste manier om je auto te reinigen en hardnekkige vlekken die de wasstraat niet weg krijgt, krijg jij wel weggepoetst. Om deze voordelen te bereiken heb je wel de juiste aanpak en accessoires auto nodig. Maar welke accessoires zijn dit precies? Daar gaan we in deze blogpost dieper op in.

accessoires auto

De aanpak en accessoires

Om de auto voor te breiden op het wassen, spoel je hem eerst volledig af. Hier kan je verschillende producten voor gebruiken. Een simpele tuinslang volstaat, maar in het ideale geval gebruik je een hogedrukspuit. Verschillende opzetstukken op de hogedrukspuit geven je de mogelijkheid om de auto niet alleen af te spoelen, maar ook in de foam te zetten. Als de auto volledig is afgespoeld, pak je een microvezel doek of -handschoen. Dit accessoire gebruik je bij voorkeur boven een normale spons of borstel. Hiermee voorkom je krassen tijdens het wassen en neem je tegelijkertijd veel water op. Zorg dat je in deze fase twee emmers klaar hebt staan. Een gevuld met autoshampoo en een ander met schoon water. Doop het microvezel product in de emmer met autoshampoo, was de auto van boven naar beneden in lengterichting en doop hem daarna in de emmer met schoon water. Voor de velgen gebruik je een speciale velgenborstel en velgenshampoo. Ga met een nieuwe microvezel doek over de auto om hem volledig te drogen en je auto zal zo goed als nieuw ogen.

Conclusie

Er zijn dus meerdere accessoires voor je auto die zeer van pas komen bij het reinigen. Microvezel doeken, een hogedrukspuit, autoshampoo, velgenshampoo en een velgenborstel zijn de basisbenodigdheden. Maar een diepe reiniging kan nog veel meer producten gebruiken. Zo kan je nog ‘dressing’ of ‘bandenzwart’ gebruiken om plastic of rubber weer diep zwart te kleuren. Of kan je een washmitt gebruiken naast je microvezel doeken voor extra kwalitatieve reiniging en droging. Misschien zie je de aanschaf van een foam cannon wel zitten om je auto snel en volledig in het sop te zetten. Er zijn genoeg accessoires op het internet te vinden. Bekijk zelf welke producten jij, naast de basisbenodigdheden, nog wil aanschaffen voor een diepe reiniging van je auto!