Wil je een auto met schade verkopen, zo gaat dat!

auto met schade verkopen

Een bedrijf die auto’s inkoopt die bepaalde schades hebben, is een risico als bedrijf zijnde. De schade die een auto heeft, kan makkelijk op te lossen zijn maar soms ook niet. Als de schade zo erg is waardoor de prijs van het verhelpen van de schade meer is, dan de verkoopprijs is is het gewoon niet handig. De ernst van de schade is ook moeilijk om te bepalen van te voren, daarom is een taxatie verplicht tijdens een auto met schade. 

Een taxatie?

Als je een auto met schade verkopen wil, is het belangrijk dat alles goed verloopt. Want het verkopen van een auto met schade gaat nou eenmaal wat moeilijker. Als een bedrijf een auto met schade op koopt, wordt er eerst een inspectie gehouden. De inspectie is de taxatie, een taxatie moet verplicht uitgevoerd worden tijdens zo’n auto. Tijdens de taxatie worden er op allerlei vlakken dingen getest, hoe goed de auto nog werkt bijvoorbeeld. Zo wordt de waarde van de auto bepaald. Dit is erg belangrijk voor beide kanten, voor de klant is het natuurlijk fijn om te weten wat zij nog voor die auto kunnen krijgen. Maar voor het bedrijf ook want zij moeten ook weten of de waarde van de auto genoeg is om de schade op te lossen, en er dan nog iets mee te kunnen. De meeste bedrijven bieden een gratis taxatie, maar soms zitten er wel kosten aan verbonden. 

auto met schade verkopen

Na de verkoop

Als de auto met schade verkoop verkocht is en alles is geregeld, worden er afspraken gemaakt over de levering. Het bedrijf neemt dan contact op met jouw en de schade auto kan opgehaald worden bij jouw thuis. Als alles in orde is en het geld is overgedragen wordt de auto thuis opgehaald. De auto wordt thuis opgehaald met een oplegger, en dan gaat de auto door naar de zaak!