Financial lease met of zonder slottermijn

logoIndien u zich gaat verdiepen in de mogelijkheden in het afsluiten van een financial lease-contract. Dan is het verstandig om uzelf af te vragen of u op zoek bent naar een lease mét of zónder slottermijn.

Voordat we vertellen wat het beste is, is enige uitleg over wat een slottermijn precies is zeker gewenst. Dit is het restbedrag wat na het betalen van alle aflossingstermijnen nog openstaat. Om toch de leaseauto na afloop van de leasetermijnen in uw bezit te krijgen, zult u deze slottermijn dus nog moeten betalen.

Hoe hoog het bedrag precies is, weet u op het moment dat u een financial lease-contract afsluit. Tijdens de looptijd van het contract betaalt u over de slottermijn geen aflossing, maar wel de rente. De leasemaatschappij gaat bij het bepalen van de hoogte van het slottermijn onder andere uit van de te verwachten restwaarde van het voertuig. Zo zult u dus nooit een hogere slottermijn betalen dan dat uw auto op dat moment waard is.

Wat is het voordeel van een slottermijn?sp-241-post-238

Omdat u aan het einde van de looptijd nog een restbedrag moet betalen, is het mogelijk dat het maandelijks te betalen bedrag lager zal uitvallen. Zo rijdt u dus de gehele looptijd tegen een lager bedrag per maand, maar daar staat wel tegenover dat u aan het einde van de rit nog een bedrag moet ophoesten.

Hier moet u gedurende de looptijd van het leasecontract uiteraard wel rekening mee houden. Als u aan het einde van de looptijd echter besluit om een nieuwe leasewagen aan te schaffen, dan kunt u de slottermijn zien als een soort “inruilwaarde” van de auto. Anderzijds kunt u bij geen slottermijn de inruilwaarde gebruiken als extra aanbetaling waardoor uw uiteindelijke leasetermijn een heel stuk lager zal uitvallen.Megane_Estate_new