super8blauwMeekijken naar de scooters

Als bezorgde vader is het soms lastig om je kinderen los te laten, en in mijn geval zeker wanneer het dochters betreft. Ik merk dat ik substantieel meer moeite heb met mijn oudere dochter dan mijn zoon – die zoekt ook veel meer de grenzen op, maar is tegelijkertijd heel verstandig en verantwoordelijk. Neem nou haar wens voor scooters. Daarvan gaat mijn hart gelijk van: onverstandig, meisje, doe dat nou niet! Maar aan de andere kant snap ik van haar de noodzaak, ze moet namelijk altijd vijftien kilometer naar haar school toe fietsen, en ook wel eens als het al wel begint te schemeren bijvoorbeeld. Ik snap haar wens voor scooters dus in theorie prima, en gezien alle moeite die ze er al in heeft gestopt snap ik dat ze er écht eentje wil. Ze spaart al twee jaar lang voor een eigen scooter, eigenlijk sinds ze werkt al. Ze heeft er veel andere dingen voor gelaten en dat maakt het een heel verantwoordelijke scooter. Ze zou er ook niet zo snel onverstandig mee omspringen vermoed ik, aangezien ze er zo zuinig op zal zijn. Wel heb ik haar laten zweren nooit zonder helm te rijden, dat is mijn enige echte eis. De Kymco scooters waar we laatst naar zijn gaan kijken waren in ieder geval classy genoeg voor mijn meid. De uitstraling ervan is eerder heel serieus dan dat hele gesjeesde en zoals dat laatste is zij zelf ook inderdaad helemaal niet.