Ik was laatst in Barneveld, voor een Dynac accu Barneveld, en toen heb ik met een Accu expert gesproken over een accu voor mijn auto. Het is namelijk zeer belangrijk dat je je accu oplaad. Dit kan falen van je accu voorkomen of verminderen. Maar, maak je niet al te veel zorgen: veel accu’s hoeven eens in de vijf jaar opgeladen te worden. Althans, indien je goede zorg draagt voor je auto. Wil je nu ervoor zorgen dat je accu een lang leven beschoren is, dan is het aan te raden dat je op routinematige basis je accu oplaad.

Het schijnt trouwens dat de dynamo van de auto niet ontworpen is om een lege accu volledig op te laden. Maar, slechts om ‘m ‘gezond’ te houden. Indien je, zoals velen, de auto slechts voor korte afstanden gebruikt is het aan te bevelen de accu regelmatig op te laden. Het maakt trouwens niet uit of je de auto iedere dag gebruikt of dat ie altijd buiten staat. In elk geval biedt een accu oplader de helpende hand om ‘m gemakkelijk te starten.

In de winkel waar ik was trof ik vele opladers van bekende merken aan. Nu ik de oplader gekocht heb kan ik niet wachten totdat ik thuis ben en ‘m aan kan sluiten. Op deze manier hoop ik de koude wintermaanden zonder al te veel zorgen door te kunnen komen.

 

logo (1) - kopie 889_LMFV 53520 (1)