Airco onderhoud is waar veel mensen niet echt aan denken. Ze weten meestal niet wat voor gevolgen het kan hebben en hoe duur een reparatie is. Gelukkig zijn er heel veel autogarages in Nederland die je daar graag bij willen helpen, zoals bijvoorbeeld een garage in Ypenburg. Hieronder staat meer informatie over airco onderhoud en misschien dat je er dan toch anders naar gaat kijken. 

Waarom airco onderhoud? 

Als je airco onderhouden is, dan kan je het hele jaar genieten van een aangename temperatuur, als de airco niet onderhouden is dan kan het zijn dat airco kapot gaat of het minder goed doet en dan kan je niet meer genieten van een aangename temperatuur. Ook voorkom je dure reparaties.

Hoe vaak wordt een airco onderhouden? 

Het beste is om je airco minimaal één keer per jaar te na te laten kijken en het is ook verstandig om je systeem om het jaar bij te laten vullen. In principe is er niet meer onderhoud nodig dan dit, binnen vijf jaar het is alleen wel heel belangrijk om te doen. Als je airco namelijk kapot gaat is de reparatie veel duurder dan een jaarlijks onderhoud. Wil je meer informatie over airco onderhoud? Klik dan hier. 

Wat wordt er gedaan? 

Er wordt bij het onderhoud van de airco niet super veel gedaan. De airco wordt aangevuld met koudemiddel en de interieurfilters en de pollenfilters worden vervangen. Zoals net al gezegd wordt er niet super veel gedaan, maar het is zeker wel nodig. Het is namelijk zo als de airco geen vloeistof meer heeft gaat ie kapot en het brandstofverbruik gaat dan ook omhoog en in deze tijd moet je dat zeker niet willen.