Checklist voor het rijden van een motor

Het is enorm leuk om op een zonnige zondagmiddag op een motor rond te rijden. Het is natuurlijk nog leuker om een eigen motor te hebben. De wind langs je lichaam en de vele PK’s die je onder je hebt zijn echt de dingen die je graag mee wilt maken. Een motor heeft enorm veel verschillende voordelen. Zo kun je overal eenvoudig parkeren, kun je iedere file voorbij rijden en mag je altijd vooraan bij een stoplicht gaan staan. Ideaal zo’n motor, maar voordat je de weg op mag met een motor, moet je wel aan een aantal dingen voldoen. Wil je weten welke dingen dat zijn? Lees dan snel verder!

Verzekering

Net als ieder voertuig dat de weg op mag, moet een motor ook worden verzekerd. Deze motorverzekering is verplicht. Heb je je motor niet verzekerd? Dan kun je een flinke boete verwachten. Daarnaast wordt er bij eventuele schade niets uitgekeerd. Dat is enorm balen, want op die manier kun je fluiten naar je maandloon. Wees daarom slim en bespaar geen geld op je motor verzekeren. De verzekeringen zijn bijna gelijk aan die van een auto.

Veiligheid

Een ander iets waar je rekening mee moet houden is je eigen veiligheid. Zo is het bijvoorbeeld verplicht  om met een helm, dichte schoenen en lange kleding op een motor te rijden. Je kunt immers niet op je slippers op de motor stappen. Als er op dat moment iets gebeurd, kun je wel gedag zeggen tegen je tenen. Het is om die reden dus een enorm goed idee om extra beschermende kleding te dragen.