Het verschil tussen een nieuwe en tweedehands motor

Schademotor verkopen

 Als je je motor niet vaak gebruikt of er van af wil kan je je motor verkopen. Je kan hier mensen heel blij mee maken die opzoek zijn naar een motor met een goed prijsje. Een nieuwe motor is vaak een stuk duurder dan een tweedehands motor. Als je dit budget heb en er dus voor kiest om een nieuwe motor te kopen profiteer je van verschillende voordelen waaronder dat je je motor volledig naar eigen wens kan samenstellen. Daarnaast geeft de dealer vaak ook garantie. Echter is er ook niks mis met een tweedehands motor. Ze zijn goedkoper en hebben een stuk minder afschrijvingen dan een nieuwe motor. Verder is er natuurlijk ook sprake van minder waardeverlies.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands motor?

Ten eerste kijk je natuurlijk naar de uiterlijke staat, maar die zal vaak zijn zoals beschreven. Het in belangrijker om wat meer naar de technische punten van de motor te kijken.  Het is altijd goed om even de banden en remmen te controleren. Let ook vooral bij de proefrit op de remmen. Is de kracht van de remmen voldoende en trilt de voorkant niet bij het hard remmen.  Verder is het ook altijd even handig om de tank te checken. Je wilt het liefst blank metaal zien en zeker geen roest.  Verder kan je ook nog even de kilometerstand, olie, verlichting en vering checken.

Hoe kan je het beste je motor verkopen?

Stel je hebt besloten ‘ik wil me motor verkopen’. Hoe pak je dit dan het beste aan? Ten eerste moet je als je je motor verkoopt ervoor zorgen dat de koper de motor op zijn naam overschrijft en dat u als verkoper een vrijwaringsbewijs ontvangt. Zolang dat niet gebeurt blijft u verantwoordelijk voor de verplichtingen die bij het op naam staan van een motor horen. Ook is het belangrijk dat je de complete papieren kentekenbewijs of kentekencard van het voertuig heeft. Als u deze kwijt bent moet u een nieuwe aanvragen. Ten slotte is het ook belangrijk dat u het voertuig aan iemand verkoopt die minimaal 18 jaar is.