De mogelijkheden om je bestelbus te beveiligen

Voor veel ondernemers is hun bestelbus van groot belang om hun werk uit te kunnen voeren. Denk aan stukadoors, badkamermonteurs, loodgieters, pakketbezorgers en ga zo maar door. Helaas zijn bestelbussen vaak het doelwit van criminelen.

Daarom wil je als ondernemer je bestelbus zo goed mogelijk beveiligen. Immers, als je bestelbus gestolen is kost het je veel geld omdat je je werk niet kunt uitvoeren. En zelfs als je bestelbus niet wordt gestolen, maar wel wordt leeggeroofd zit je ook met een probleem.

Maar wat zijn de mogelijkheden om je bestelbus te beveiligen? In dit artikel lees je daar alles over.

Motorkapsloten

De meeste bestelbussen hebben een standaard motorkapvergrendeling die makkelijk open te breken is. Eenmaal opengebroken kan de inbreker de boel dusdanig saboteren, dat de bus is mee te nemen. Ook is het mogelijk dat criminelen je bus laten staan, maar wel waardevolle onderdelen stelen. Denk bijvoorbeeld aan de accu.

Met een motorkapslot zorg je ervoor dat de motorkap niet meer geopend kan worden. Tenminste, niet meer van buitenaf, maar alleen via een bediening die zich in de cabine bevindt.

Versnellingsbaksloten

Versnellingsbaksloten voor bestelbussen vergrendelen de koppeling tussen de versnellingspook en de versnellingsbak. Het slot wordt achter het dashboard van je bus gemonteerd. Op diezelfde plek wordt de bediening geplaatst.

Je ziet het versnellingsbakslot nauwelijks zitten en het slot zorgt voor een goede beveiliging van je bestelbus. Een ideale maatregel om je bus te beveiligen dus. Nadat het versnellingsbakslot is gemonteerd worden de bouten vaak afgebroken. De montage is daardoor definitief en voor inbrekers is het bijzonder lastig om het slot nog open te breken.

Laadruimtebeveiliging

Zoals gezegd zijn criminelen er niet altijd op uit om je bestelbus te stelen, maar hebben ze het ook vaak op je waardevolle spullen gemunt. Denk aan kostbaar gereedschap. Met het beveiligen van de laadruimte verklein je de kans op diefstal uit de laadruimte aanzienlijk.

Bovendien maken de betere merken, zoals Bearlock, gebruik van het zogenoemde ‘fietsslot principe’. Dit betekent dat je de sleutel alleen uit het slot kunt halen op het moment dat het slot daadwerkelijk op slot zit. Op die manier kun je dus nooit vergeten om de laadruimte veilig achter te laten.

Sloten om de laadruimte van je bus mee te beveiligen worden op de montagepunten gemonteerd die vanuit de fabriek in de bus aanwezig zijn. Daardoor zijn de sloten een esthetisch verantwoorde oplossing om de laadruimte te beveiligen.

Investeren in busbeveiliging en fiscale voordelen

Het investeren in het beveiligen van je bestelbus is vaak aftrekbaar. Daardoor kun je er fiscaal voordeel mee behalen. Bovendien geven diverse verzekeraars korting op de premie wanneer je je bus goed beveiligd. Kortom, redenen genoeg om in het beveiligen van je bestelbus te investeren. Tot slot willen we je de tip meegeven dat het verstandig is om in één keer alle soorten sloten op je bus te laten monteren. Vaak kun je dan van een mooie korting profiteren.