Met een oldtimer zit je (bijna) altijd goed. Je hebt dan een geweldige blikvanger en je weet zeker dat er een auto is die bij jullie stijl past. Er zijn leuke cabriolets, stoere Mustangs of misschien een charmant Volkswagenbusje. Ze zijn misschien wat oud, maar zeker niet uit de mode als trouwauto!

Wat is nou een oldtimer?

Een oldtimer is in feite een oude auto. Je noemt echter niet zomaar iemand oud, en dus ook niet een auto. Per land of regio kan de leeftijd variëren vanaf wanneer je een auto een oldtimer mag noemen. In Nederland is dit wanneer de auto ouder is dan 40 jaar.

Een oldtimer valt onder andere registratie- en verzekering regelingen. Dit biedt voordelen zoals lagere registratiekosten en premies voor de verzekering. De reden hiervoor is dat er over het algemeen minder met oldtimers wordt gereden, waardoor ze een kleiner risico vormen op de weg. Wel zie je meer oldtimer trouwauto’s. Er zijn echter ook beperkingen voor oldtimers, zoals het aantal kilometers dat ermee gereden mag worden of de omstandigheden waaronder gereden mag worden.

Een Bentley heeft vaak een iconisch design dat veel antieke aspecten behoudt. Je kunt dus ook eens bij een Bentley garage kijken voor een auto met diezelfde klassieke touch, maar dan met meer moderne elementen.

Een oldtimer trouwauto

Oldtimers zie je niet meer dagelijks op de weg, maar ze zijn een populaire keuze als vervoermiddel bij bruiloften. Zo’n klassieke auto straalt veel charme en elegantie uit dankzij zijn klassieke look. Dit geeft een elegante en nostalgische touch aan de bruiloft, wat ook prachtig kan zijn voor de foto’s.

Het huren van een oldtimer kan duurder uitvallen dan het huren van een moderne auto. Dit hangt af van het type en de zeldzaamheid van de auto. Voor veel koppels is die extra uitgave het echter waard. Onderzoek goed of de auto goed wordt onderhouden en of het verhuurbedrijf betrouwbare referenties heeft. Zo kun je voorkomen dat je onderweg problemen tegenkomt.

Veel verhuurbedrijven bieden chauffeurs aan bij de auto. Dit is ideaal voor mensen die geen ervaring hebben met het rijden in een oldtimer. Wil je toch liever zelf rijden? Er zijn verhuurbedrijven die je een dag van tevoren kort instrueren en tijdens de proefrit met je meegaan. Dit voorkomt problemen, maar geeft je alsnog de mogelijkheid om zelf te sturen!

Moderne auto’s van nu hebben vaak veel ruimte. Bedenk echter dat oldtimers dit niet altijd bieden. Dit is vooral van belang als je bijvoorbeeld een prachtige, maar grote jurk hebt. Ben je op zoek naar een leuke cabriolet voor in de zomer? Dat zijn er zeker!

Heb je zelf een prachtige oldtimer die je als trouwauto wilt gebruiken? Dan is het natuurlijk het mooist als deze er piekfijn uitziet. Bedenk dus alvast hoe je het beste krassen uit je lak kunt verwijderen of wanneer je de automatten even moet uitkloppen.

Is dit jullie klassieker?

Het is dus niet vreemd dat oldtimers steeds weer de aandacht van de gasten trekken. Zien jullie het al voor je? Wacht dan niet te lang met boeken! Deze klassiekers zijn namelijk niet overal beschikbaar en zijn snel verhuurd, vooral tijdens het populaire trouwseizoen!

Benieuwd naar meer trouwauto’s? Bekijk dan de video in onderstaande link:

Meta data:

Een oldtimer als trouwauto | Autorijschool Bahar

Op zoek naar meer informatie over een oldtimer voor jullie bruiloft? Of weet je nog helemaal niet wat voor vervoer het wordt? Lees dan snel deze blog!